En olycka kommer sällan ensam...

image220
"Ska VERKLIGEN införskaffa fler..."

God Morgon!

Hela den här veckan är det något som inte har stått rätt till i Elaines underbara värld... Måndagen är nog den enda som gick hyffsat rätt. I tisdags stod optikern på schemat... Självklart blev jag otroligt sen och fick ringa och säga att jag inte hann, fick en tid i går istället. I går kom jag dit i tid, woho! Dock visade det sig att det inte är något större fel på mina ögon. Lätt skelning (!!!) på höger öga och ett brytningsfel på vänster... Hon rekomenderade dock inga glasögon än... konstigt nog, utan hon bad mig sitta mindre vid datorn (nooooo) och också längre ifrån och många pauser. Där ser man... det kommer säkert gå åt skogen. I morse lyckades jag stänga av väckarklockan istället för att snooza den. Sov jättegott enda tills jag fick ett sms vid 10-tiden. Då fick jag lätt panik eftersom 10 är den tiden som jag i vanliga fall ska infinna mig på jobbet. Hjälp! Skyndade mig (jaja, nästan iaf) och kom i väg bara 40 min efter att jag vaknat! Men oturen slutade självklart inte... Nej då, det var ju strömavbrott på tunnelbanan när jag väl kom dit också. 15 minuters väntetid. Tack för det! Ingen skada skedd dock när jobbet i dag enbart innebär lekstuga... Det är verkligen inte en vanlig arbetsplats... det är Mix Megapol. Två av stationens programledare dansade nyss runt som tokar till någon form av hallelujah-låt och jo då, tom borden fick bli dansgolv. När katten är borta dansar råttorna på bordet (bokstavligt talat). Dom flesta (inkl. cheferna :P) har ju redan åkt till Rom på konferans och i morgon åker resten... Resten är alltså stackarna som måste sända i dag :) Själv ska jag inte till Rom utan får istället en dag ledigt imorgon. Ska bli skönt i tanke på hur den här veckan varit.
Det var så härligt att någon filmade denna härliga dans jag nyss beskrev och det såg ut ungefär så här...


Over and out.

What hurts the most

image219


Oj. Då har man varit på Rockbjörnen igen då. I år var själva förfesten och efterfesten häftigare och roligare, men själva galan kan ju diskuteras. Det enda som räddade den var Björn Gustafsson, vissa av banden och Alex Schulmans live-bloggande under galan. Förfesten var häftig tack vare snurrande bord med diverse plockmat. Snurrande bord och mat i glas var otroligt snyggt, men ytterst opraktiskt. Till en början gick det bra, men av någon anledning så ökade farten på bordet plötsligt och man hann ju typ inte med. Också väldigt opraktiskt om man var lite förvirrad och råkade ställa något på bordet. Det var bara att snällt titta på när det åkte i väg :p

I går blev en oplanerad årets fylla. Ibland blir det för mycket av det goda. Jag besökte Elsa som har haft turen att lyckas få bo i Skatteskrapans studentlägenheter. Jag älskar studentkorridorer :) Våning tre var utbytesstudenternas våning och där trivdes jag bra hehe... Erik dök upp och vi drack vidare. Sen var planen Göta Ark och Södermalm (så klart) men det blev fel någonstans och efter en drink på Göta Ark kunde jag inte riktigt kontrollera mig själv längre :p Satt mest och hängde i en fotölj och tillslut kommer dom och ber mig lämna stället så dom inte får problem... Erik och Karin (som nyss kommit) fick leda mig hem i natten och ingen utgång blev det för mig :/ Tur man har snälla vänner som kan hjälpa en... annars vet man ju aldrig om man ens kommit hem :p

I dag har varit en riktigt jobbig dag och kväll. Framförallt kväll. Karin jobbar och jag vill absolut inte sitta själv hemma. Det är det värsta jag vet, speciellt en lördagskväll... men ingen vill ju hitta på något. En vill vara själv med sin pojkvän, en annan ska göra spännande saker med en annan vän, en är i uppsala, en är på konsert, en annan svarar inte och vill nog inte att jag ska med... som ni märker så är det en riktigt dålig kväll! Oj. Nu fick jag visst ett sms... Fridhems står tydligen på deras schema. Vet inte riktigt... Kunde ju åtminstonde varit på söder så man lätt kunnat möta upp Karin när hon slutar... Aja. Vi får väl se. Jag kanske inte är så välkommen där ändå... En viss person blir nog mer eller mindre glad att se mig. Det värsta är att jag skulle bli väldigt glad av att se honom. Jag hatar att det är så otroligt svårt att vara arg på honom... Jag vill inte, men jag måste. Det är bäst så. Det vet jag ju.

5 min senare har jag tänkt efter och jag åker nog dit och säger hej iaf... sen möter jag upp Karin och åker hem. Mest för att ha något att göra... Spendera tiden hemma med att bara titta på hur långsamt klockan går är verkligen alldeles för trist.

Over and out.

Elaine skaffar ny bästis, del 1

Hejsan :)‏
From:Elaine Mooe ([email protected])
Sent:Wednesday, January 23, 2008 6:56:20 PM
To: [email protected]
Hej Carolina!
 
Först måste jag bara säga att du är grym på alla vis!
Den senaste tiden har folk och framförallt kanske jag tänkt på hur lika du och jag är (tyvärr inte utseendemässigt, du är tusen ggr snyggare!). Men dom tycker att vi har lika åsikter, är lika spralliga, tänker lite likadant osv. Ditt debutprogram där du tog hand om barnen; ditt beteende där är ungefär precis som mitt. Och lika flummig och galen och som du sa en gång "ser livet genom rosa glittriga glasögon". Ja, det gör verkligen jag med!
Jag tycker att vi borde bli kompisar! Kanske rent av bästisar, vi skulle nog ha mycket kul ihop och framförallt skulle andra nog ha kul med oss.
Vad sägs om en fika eller kanske ett glas vin någon kväll? Hör av dig! Jag tycker det här ska bli jättekul!
 
Puss och Kram
Elaine

On top of the world!

image218
"stockholm i mitt hjärta..."

Varför kisar jag??

Iaf on top of Stockholm. I dag for vi upp på taket av DN-skrapan och med sina nästan 30 våningar fick vi en ganska vacker utsikt över huvudstaden. Vi hade en liten photo session till hemsidan för Pär och Susan och självklart var jag även själv tvungen att dokumentera mitt besök uppe på taket. Där är det nog inte många som varit :)

Den senaste veckan har jag haft grymt ont i ögonen och i huvudet. Det syns tom på bilden tycker jag... Jag har nu bokat tid hos optikern och hoppas på att det ska lösa alla mina problem.

Over and out.

Det snöar...

image217

Lycka är att slippa slask.

Det snöar verkligen! Yes! Bör jag föreslå för kvällens date att vi ska åka skridkor? Så kanske jag får min drömdate tillslut! :D Snön som dalar ner vackert medans vi glider runt på isen och småpratar. Mysigt va?
Vilken tur att det jag skulle gjort i kväll blev inställt så jag kan få dejta ist nu när det snöar o allt...
Det här blir nog en bra dag!

Over and out.

Det här ser jag fram emot!

image216

Jag var inte jättepositivt inställd till att denna serie skulle bli
långfilm, men efter att ha sett postern... så skulle man kunna säga att jag har ångrat mig! Nu väntar jag med spänning!

image215

Samma sak gäller filmen Cloverfield. Var jättespänd när jag såg den mystiska trailern på YouTube... blev mindre glad när jag hörde att den handlar om ett monster... men blev åter glad igen när jag såg att den här söta killen är med ;) Välkomna Hollywoods nya hunk; Michael Stahl-David (från serien "The Black Donnellys"). Låt honom va bara, han är min!

Over and out. 

I loves you

image213
"killen på bilden har inget med det negativa i texten att göra.. han är en av dom bästa"

Jag hittade en krönika på VeckoRevyn (jag vet, pinsamt, men jag var uttråkad). Plötsligt kommer jag över denna text, som jag så gärna själv önskar att jag skrivit... Alla mina underbara killkompisar (numera är ni en mindre). Läs och ta åt er ni som är kvar :) Ni tjejer, läs och känn igen er och framförallt HONOM.

Vi har honom alla. Vi garvar med honom, pratar om livet med honom och går ut och festar med honom. Och vi har nog alla tyckt lite synd om honom. Jag har nog till och med legat med honom. Jag pratar om killkompisen.

Alltså inte han som bara är en kille som är en kompis. Nej, jag pratar om han som är killkompisen personifierad, han som inte är något annat än just en killkompis. I någon tjejs ögon. Han som får oss att skratta och som är en bättre kille än alla de andra. Vi tycker om honom så mycket, ja, jag tror till och med att jag drar till med att vi älskar honom. Men när vi tänker på honom sexuellt (endast för att någon tar upp det som ett litet crazy skämt, för annars skulle vi ju aldrig tänka på honom sexuellt) så känns det som den konstigaste och mest onaturliga tanken i världen. Varför? För han är ju en killkompis. Och det måste ju betyda att han är snäll...


Han kärar ner sig i alla oss - hela tiden. Han drömmer om hur han kysser våra kroppar i het älskog, men nöjer sig i verkligheten med att få kläderna nersnorade när vi gråter ut mot hans axel när våra älskade bad boys har behandlat oss illa. Han tänker att han skulle aldrig göra så mot oss, fattar vi inte det? Men det är ju just det vi gör...


Vi vill ju så gärna att han ska träffa en tjej - om inte annat så för att han ska få ligga lite - men vi kan inte drömma om att själva vara den tjejen. Men han som är så underbar måste ju ha en tjej som han kan skämma bort, han måste ju vara världens bästa pojkvän. Ja, den tjejen som får honom, hon kan minsann skatta sig lycklig. Problemet är ju bara att HAN inte får HENNE - för hon "gillar ju honom så mycket som kompis". Precis som vi.


Ja, nu kanske jag svävar iväg i något som mer liknar en Hollywood teen-movie än vår verklighet, men visst känner ni igen honom? Och oss? Han finns ju runt oss! Och just nu, när vi fortfarande är unga, omogna och osäkra på vad vi vill ha här i livet, så har han det nog jobbigt med the ladies.
Men hans tid kommer. För en dag, när vi passerat ungdomens övre gräns och finner oss själva för hundrafemtionde gången gråta ut mot hans axel och höra oss själva skrika "Buuääh, varför kan jag aldrig hitta en snäll kille?!", så kommer vi titta upp, torka bort snoret med handflatan och inse att han står ju här. Okej, nu kanske jag svävade iväg lite igen ... Men ni fattar vad jag menar.

Så himla gulligt. Jag som nästan bara har killkompisar blev verkligen kär i den här texten. Hoppas ni också gillade den. Synd bara att man nyss förlorat en av dom närmaste... tack vare en helt onödig grej. Suck.

Over and out.

ps. om ni vill läsa mer av Hannah som har skivit krönikan...
klicka här


Va fan?

Nu är det dags för dig att dra åt helvete. Jag fattar inte ens hur du har mage att säga så? Seriöst? Jag har mer att hämta än vad du har så fuck off.

Over and out.

Jag och Gynning.

image212

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Jag och Carolina Gynning är väldigt lika. Absolut inte till utseendet, tyvärr ska jag väl säga, för hon är otroligt snygg. Men vi tänker lite likadant tror jag och en show med mig skulle bli minst lika rolig om inte roligare än Gynnings debut. Dessutom såg jag den här fin fina bilden och detta underbara citat. Det skulle lika gärna kunna vara jag på den där bilden med det där citatet. Jag är imponerad och chockad och samtidigt lite glad. Gynning är en brud som man antingen älskar eller hatar... och det är förmodligen likadant med mig. Det är jag säker på. Ska nog skicka ett mail till Carolina och förklara hur lika vi är och kanske föreslå att vi ska bli bästisar? :D

För övrigt blir jag stolt singel när jag läser
Malin Forsbergs singelblogg. En hälsning till prinsen som desperat försöker hitta en GPS så han kan hitta till mig; du kan ta din tid faktiskt. För över en natt och med hjälp av Malin är jag lite gladare igen. Och Carolina Gynning är faktiskt också singel.

Over and out.

Längtan

För första gången någonsin känner jag mig ensam. Riktigt ensam. Konstig känsla det där...
Vill inte vara ensam längre... men någon gång kommer det nog en prins på en vit häst och räddar mig...
Frågan är bara hur länge jag ska behöva vänta?

Vart är du prins? Har du kanske gått vilse?


Over and out.


Hoppsan...

image211


Oh God...

Jag mailväxlar just nu med min gamla konfirmationspräst och kom snabbt på mig själv att ha skickat ett svar med följande mening "Gud va häftigt att du ska flytta till Uganda!" Efter att jag skickat mailet slog tanken mig... man kanske inte borde missbruka Guds namn när man mailar till just en präst. Ännu en klassisk Elaine-grej...

Over and out.


Jaha! Du tänker så...

Hittade denna lista på Aftonbladet.se. Bestämde mig för att jämföra med mig själv...

Kvinna, du kanske är singel för att du:

1. Har en väggkalender med bilder på bebisar i blomkrukor. (nej, fy?)
2. Har en par turstringtrosor. (inte string, men tur jo... halvt poäng)
3. Har fler än noll gosedjur på sängen. (tyvärr ett väldigt starkt poäng)
4. Fortfarande använder hårsnoddar. (vem gör inte det? 1 poäng)
5. Beskrivs av dina vänner som "galen!" (jo, det tror jag nog va? score)
6. Beskrivs av dina vänner som "Samantha". (haha, nej där är jag helt grön!)
7. Kan hela Mariah Carey-låten "Hero" utantill. (Förlåt då ;( här tar jag ett)
8. Har skrivit poesi på Costa Coffee, de som ger ut en årlig bok. (känner jag icke till)
9. Använder uttrycket "defo" för definitivt. (nej, men en del andra pinsama uttryck, så jag ger ärligt mig själv ett halvt här)
10. Har en extremt lång lillfingernagel. (nej...)
11. Har haft cornrows. (nej faktiskt inte... usch)
12. Blir arg om inte folk fattar vad du försöker mima när ni leker charader. (händer dom gånger vi leker charader, vilket är väldigt sällan, men okej, poäng.)
13. Stavar ditt namn med y fast det borde vara i, som i "Annye". (Haha ja det gjorde jag faktiskt ett antal år sen... Elayne hette jag då)
14. Gör i med cirkel i stället för en prick. (Ännu värre... med ett hjärta!)
15. Poserar med din katt på ditt Facebookkort. (Hahaha, hur kul är inte det där, bytte precis bort den bilden i går, men jag antar att jag måste räkna det som poäng)
16. Får en skugga klockan fem på eftermiddagen. (förstår nog inte den där...)
17. Har köpt en "räcker hela dagen"-vitaminrulle. (nehe ni!)
18. Skriver med olika färger och/eller använder smileys i handskrivna brev. (kan hända, kan hända... ½ poäng för jag skriver så sällan brev)
19. Tror att energikrisen kan klaras med kristaller. (nja.. faktiskt inte)
20. För att du vägrar att släppa ifrån dig någon makt. (hehehe vi nöjer oss med att säga +1)
21. Tillbringar all din tid med din bästa väninna och hennes man. (haha... shit... inte bara en av dom utan alla tre :p)
22. Äger 27 olika "Absolut"-skivor. (neeeej... iaf inte fysiskt)
23. Av misstag har gett dig själv en bröllopsfrisyr efter att ha använt locktången för mycket. (var jag tvungen att locka håret och låna karins tiara i lördags?!)
24. Har sagt: "Gud, du är ju tvilling!" (nja... jag gillar väl horoskop, men nej)
25. Äger ett par skinnbrallor. (Verkligen inte!)

Total score: 12 av 25...


Ja, men det förklarar ju varför jag just nu sitter här i min ensamhet och äter pyttipanna. Det känns mycket bättre nu när jag vet liksom. Verkligen.


Over and out.


Jag vet.

image210

Nytt år och inte ett enda nytt inlägg. Jag är en otroligt dålig människa jag vet. Men det nya året har också gjort mig till en otroligt upptagen människa och just därför har jag inte uppdaterat. Det har helt enkelt hänt så mycket att det har varit omöjligt att hinna skriva ner... Lusten har väl inte direkt funnits heller om jag ska vara ärlig... men så idag, råkade jag komma över en lite rolig/hemsk grej som jag gärna ville ha med i bloggen... mitt dåliga samvete över bloggen gjorde dock att jag självklart kände mig tvungen att faktiskt uppdatera lite vad som har hänt sen klockan slog 00 på nyårsafton...

*Fiesta Grande hemma hos Adde på nyår slutade väl si så där vid 05:30... väldigt stolt över mig själv efter denna fest... för en gångs skull gjorde jag rätt, men en massa andra gjorde fel. Känns bra :D
* Avskedskryssning för Johannes till Åbo. Mindre stolt över mig själv efter denna kryssning, både bra och dåliga val från min sida denna natt skulle man kunna uttrycka det... men jag söker tröst i ordspråket "it takes two to tango"
* Börjat på Mix Megapol... redaktionsassistent på Eftermiddag med Pär och Susan är rollen jag fick :)
* Drabbades av en otroligt hemsk förkylning som gjorde att jag spenderade hela veckan i sängen. Mindre kul start på jobbet skulle man kunna säga.
* Linda har varit här och hälsat på eftersom...
* Elaines rosa 23-års fest på Göta Ark gick av stapeln i lördags. Själv tog jag det faktiskt lugnt i tanke på sjukdom, men jävligt kul var det! Bra musik också, tack Spectre ;)

Ja... det var en otroligt kort sammanfattning av tiden som gått... men nu har ni iaf lite koll på vad som hänt in the wonderful pink world of Elaine :)

Over and out.