Long time, no see...

image120
"voila"

Here we go again...

Ja det var ju ett tag sen sist. Det brukar bli så för min del. Speciellt när min dator bestämmer sig för att krascha!
Fick en fin rosa iPod-kompis... men vi blev ovänner rätt snabbt. iTunes bestämde sig för att hänga datorn som sen vägrade starta om sig... Inte ens efter en formatering av hårddisken så ville den. Går inte ens att ominstallera Windows... hur sjukt är inte det? Men nu har jag beställt en ny dator. En rosa laptop :) Kan ju egentligen inte bli bättre. Då kommer jag ha rosa mobil, rosa iPod och rosa dator :D Tror ni att jag kan bli nöjdare?

image122
Har hunnit med en tripp till Stockholm. Pappa skulle upp och byta bil så jag hängde med.
Första kvällen drog jag en tripp in till Eidhagen och kollade in hans nya drömlägenhet mitt i stan... Vissa har tur! Han hade även en riktigt stor TV... och världens snyggaste bordsskiva som nu även jag tänker köpa (härmapa :p).
Blev en trevlig tripp där jag fick se ett nytt band spela... Tunes United hette dom. Dom var helt okej, men lokalen var fel och dom hade problem med ljudet. Dom skulle nog behövt en ljudtekniker ;)


Andra dagen träffade jag Michel i Knivsta. Trevligt att träffas igen efter så lång tid. Inte mycket hade förändrats hos honom. Fortfarande lika vilsen i själen ;) På kvällen åkte jag hem till Ellen och Viktor. Dom har det så mysigt och man känner sig alltid som hemma. Viktor är jämt så snäll mot mig... Jag har dock kommit på hans teroi, han försöker vinna över mig på sin sida så att om dom någon gång skulle göra slut eller bråka så ska jag inte kunna hata honom så mycket för att han varit ond mot min älskade Ellen ;) Men det kan jag leva med.

Tredje dagen blev det lunch på stan med Martin, sen en shoppingrunda med Ellen och tillslut en obligatorisk tripp till Göta Ark. Jag och Ellen bestämde oss för en helkväll och det blev det också, riktigt trevligt hade vi allihopa.
Eidhagen och Gustav dök också upp så småningom. Vi drack rosa drinkar som hette Sweet. Man blev hög på socker av dom för dom var så jäkla söta. Men gott var det :D

1. Knivsta 2. Martin och jag höga på socker

I övrigt har jag gjort ett kap på IKEA. Köpte en stor fin garderob för 395:-, ordinare pris är 1 395:-... Lyckades dock med konsstycket att upptäcka att det saknades en himla massa delar när jag skulle sätta ihop den. När jag ringde kundservice så visade det sig att jag skulle ha haft med mig två kartonger hem och inte bara en... jo, när jag läste på kartongen så var det rätt uppenbart iom att det stod 1 (2) på den :P Aja, fick utan problem med mig den andra sen som tur var så nu har jag en fin garderob!

Resterande tid som jag haft semester har jag mest gjort ingenting. Väldigt skönt är det. Det känns som att jag börjar må bättre redan. Förhoppningsvis blir Italien ännu bättre då jag verkligen kan lämna allt bakom mig och bara tänka på sol, hav, pool och massa avslappning. Kollade på bilder på stället vi ska till... Inte helt illa om man säger så, pappa kan det där med att välja ställe ;)



Om två dagar åker vi...





Over and out.

Vi hörs efter semestern, för jag lär inte uppdatera innan dess...

Destination Unknown...

image114

 

Kära Bloggen,


Det var länge sen jag tog mig tid att skriva. Jag ber om ursäkt, för det kommer förmodligen bli ett långt jäkla inlägg bara för det. Hela Tennisveckan har passerat och det har gått hyffsat lugnt till måste jag säga. Har varit för trött för att festa en massa.
Själva invigningen av Centrecourten och Swedish Open var riktigt underhållande. Satt på första parkett och tittade med mamma, pappa och Malou.
Dagarna har varit långa och man har jobbat häcken av sig på grund av allt folk som invaderat Båstad under den här veckan.

 

Tisdagen var härlig. Var på plats på Centrecourtens VIP-lounge och rapporterade om alla Svenska matcher till studion tillsamans med tennisexperten Lennart Thörnblad. Alla Svenskar vann sina matcher under dagen jag var där :D Måste ha varit att min tur smittar av sig!

 

På kvällen träffade jag Ola. Han var lika underbar som vanligt. Vi passade på att spela in lite till radion också när vi ändå träffades. Det blev en rolig duell mellan mig och Ola i frågesport... tro det eller ej, men grabben vann! Jo, men jag bjuder på den, men jag ska fan ha revanch :p

Torsdagen var nästa spännande dag, då var det dags för Mattias Jonälven att fylla 30 år! Gick upp klockan 5 för att jag och Svensson skulle ta oss hem till honom så tidigt som möjligt och väcka honom live i radion! Det blev riktigt bra, då han för en gångs skull faktiskt sov vid halv sju när vi kom. Satte även upp lappar med hans bild och namn över hela Båstad ;) På kvällen blev han lurad igen då vi hade köpt tårtor och blommor och samlats för hans skull i köket på stationen. Åkte även ut och intervjuade meterologen Anders Nylund från TV4 och fick även dansa Riverdance för Daniel Da Silva och Erika Johansson. Hej och hå vad duktig jag var! Senkvällen bjöd på fest hemma hos Elin med Mattson, David (som kommit ner från Gävle), Svensson, Erik och Malou. Var en riktigt rolig förfest med en hel del dricka. Vissa blev mer slitna än andra ;) Sen bar vi oss av till Hamnkrogen där jag faktiskt dog ut lite kännde jag... Blev hemgång ganska snart efter att jag kommit...

 

I Fredags var det dags för utmana Radio Båstad! Anledningen till att jag dansade Riverdance för Daniel Da Silva och Erika Johansson dagen innan var att jag skulle utmanas i just denna gren. Som tur var så dök det inte upp så många utmanare i just den grenen... hehe... Även om killen som verkade vara något form av stöd till Alex Moreno hotade med att utmana mig...

 

Eidhagen dök huxflux upp i Båstad så det fick lov att bli utgång även denna kväll. Jag, Claes, Erik, Anne, Joppa satt och drack hemma hos oss tillsamans med Eidhagen. Eftersom jag köpte fel mouserande vin till Claes bestämde vi oss för att spruta innehållet på varandra när vi gick längs Köpmansgatan på väg till krogen :D Jag och Claes tyckte det kunde varit en rolig idé att knacka på hos Svensson och spruta på honom när han öppnade dörren, men jag tog till slut mitt förnuft till fånga och insåg att han skulle upp tidigt nästa morgon och att han nog inte skulle uppskatta gesten...


I går packade jag, mamma och pappa ihop hela mitt rum i Båstad eftersom det nu ska lämnas över till Kim i några veckor och jag ska bosätta mig i Helsingborg igen...


Det kommer kännas konstigt att inte vara nära folket där längre... Jag känner redan att det är något som saknas liksom... Vi lever ju isolerade som i Big Brother-huset i Båstad och när man lever så nära in på varandra är det sjukt konstigt att komma ut i "riktiga" världen igen...

 

I morgon blir det Göteborg och på onsdag Stockholm, 26:e blir det Italien!

Semestern; here I come!

 

Over and out.


Nu har Tennisveckan börjat här i Båstad.

image113

Båstad

Båstad ligger på Bjärehalvön, i nordvästra Skåne. Redan i slutet av 1800-talet spelades tennis här. Under 1920-talet blev Båstad Sveriges stora tenniscentrum. Så hålls traditionen levande. En vecka om året hålls tennisturneringen som lockar toppspelare från hela världen och bitna tennisfantaster som vill se utmaningarna.


Vad som är slående är att i förhållande till hur mycket folk som rör sig i Båstad under denna vecka, är det väldigt få som är genuint tennisintresserade. För tennisveckan är ett fenomen som också lyckas locka de så kallade stekarna - folket som festar på överklassens vis.

Det ska drickas champagne och sörplas ostron. Det ska vara vax i håret, snygga skor, och sist, men absolut inte minst: De dyra, stora solbrillorna.

Båstad är i och med detta känt som Sveriges Riviera, Stekers Paradise. Hur det än förhåller sig med tennisintresset, är ett säkert. Kollar man inte på tennis, så ska det levas la dolce vita. Eller kanske snarare la vida loca!

Det festas hejvilt. Högt blandas med lågt, på ett jättebeachparty finns ett vip-tält där endast invigda blir insläppta. Den vanliga människan kanske nöjer sig med att fylla sin glamourkvot här, men för de rutinerade partyproffsen är Båstad bara första stoppet på sommarens partyturné, en uppladdning inför finalen i franska Saint Tropez.
Överallt ser man dem, kändisarna....

 

Hur har tennisen blandats ihop med allt detta festande?
Det är kanske inte en helt sund kombination?

 

Jag är redan trött på tennis.

 

Det här är Elaine Mooe, direkt från Centrecourten för Radio Båstad


Over and out.


Damn you blogg!

image112

Ojojoj...

Jag tycker inte om min blogg. Den ger mig dåligt samvete när jag inte orkar skriva i den.
Jag tycker verkligen inte om dåligt samvete. Speciellt inte när det beror på såna korkade saker som bloggen.
Nu har det verkligen hänt hur mycket som helst sen sist, men det är så mycket så att jag inte orkar skriva ner det.
Och då får jag dåligt samvete över det också, så det hjälper inte ens att jag skriver i bloggen... för då blir det en annan känsla av dåligt samvete istället ;) Borde kanske lägga ner bloggen så den slipper tära på mig...

Läser just nu en bok. Den är ena stunden jätterolig, andra stunden så deprimerande att jag bara vill gråta. Men gud så man känner igen sig. Jag vill inte göra det... för han är så tragisk den stackars huvudpersonen...
"Vad är det du vill ha? Och varför är det inte jag?" skriker han efter sitt ex... varför känns det som man alltid tänker så? Kanske inte just efter sina ex... men genom livet har man kännt så en del gånger efter ett antal personer.
Man skulle kunna beskriva boken som en manlig version på Bridget Jones.
"Min Legendariska Flickvän" heter boken. Vill ni låna när jag är klar så säg till ;)

Får återkomma senare när samvetet jagar mig nästa gång...

Over and out.